2 Aralık 2012 Pazar

Pazar günü aktiviteleri -2

hah, ne demiştim: bir çeviri, bir kek, bir de okuma.

kekten konuşalım biraz. benim şekere tatlıya karşı tutumum keklere karşı olan tutumumla pek örtüşmez. şöyle ki ben çikolatayı sevmem! şekeri de sevmem! ama çikolatatlı, kakolu keklere bayılırım. hele de uzun zamandır yemediysem.

hee kendini bir çikolatalı kek için niye derbeder ediyosun, ver parasını al diyosanız eğer: ben yaparım. ben çok daha güzelini yaparım, hem de çok da sağlıklı olur içine istediğimi katarım, taze olur... tamam mı?! ben daha iyiyim! gibisinden haykırarak unlu mamüllere olan bakışımı da belitrmiş olayım dedim :)

neyse...

daha önce hiç nutellalı kek yapmamıştım bu sefer onu deneyeyim dedim. bir de mutfağa girmeden önce esin kaynağım olan foodgawker.com a bakıp ilham alıyordum. işyerinde bir arkadaş buna food porn diyor!! doğru valla şuraya bakıp da  acıkmayacak adam-kadın tanımam! isterse henüz yemekten kalkmış olsun! :)

ama dedim ya ben çok daha iyisini yaparım, hatta bunu bloglardan cümle aleme de yayarım derecesinde bir kendine güvene sahibim. bu yüzden doğaçlama da yaparım. yani bi tarife bakmadan kendi aklımdan göz kararı denilen... hatta ve hatta daha önceden tattığım ve beraber iyi olacağını düşündüğüm tatları da bir araya getiriveririm öyle. işte bugün de nutellalı kekime portakal doğradım. zaten tereyağından kısmamışım bari dedim portakal azcık hafifletsin. hafifletti mi? Hayır hiç de değil :) ama bence tadı süper! :)) bir adet fotografım var ama yüklemeye üşeniyorum yalnız şu sayfayı referans olarak veriim http://www.snapabite.com/blog/brownies-chocolate-tnt/2012/11/04/

yalnız biraz daha az un kullandım. ve de nutella koydum ve de portakal...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder